Asual

Wednesday,
29 Apr 2009

SWFAddress 2.3

As of today SWFAddress 2.3 is available for download. It's the next stable release of the project and took a little bit more than initially planned. This update offers various fixes and few interesting optimizations requested by users. There are few backwards incompatible changes but they will affect only some exotic cases. The main new feature is the improved support for unicode values. For Firefox 3 on Mac OSX we switched from ExternalInterface to getURL/navigateToURL and had some additional troubles especially with ActionScript 3.

Here is the full list of changes:

  • New public encodeURI/decodeURI methods for AS1 and AS2.
  • New Unicode sample and improved support for unicode values.
  • Improved detection of ExternalInterface and swfaddress.js availability.
  • Improved fix for Firefox 3/Mac OSX.
  • Improved degradation in uncontrolled cross-domain parent frames.
  • The explicit id attribute of swfobject.embedSWF() is now optional.
  • Simplified browser sniffing.
  • Removed internal eval() statements.
  • Removed support for swfaddress.html.
  • SWFAddress.getParameter() no longer returns an empty string if the parameter is not available.
  • The SWFAddress.getTracker() no longer has a default value but the behavior remains the same.
  • Support for hash fragments in the SEO redirection.
  • MOTW is added to all the static samples.

Download SWFAddress 2.3

« Previous Post | Next Post »

Comments:

Left by odd at Mon, 19 Apr 4:15 PM
I'm using the AS2 version and the decodeURI method seems to be buggy, it doesn't handle unicode correctly, try for example:

trace(SWFAddress.decodeURI(SWFAddress.encodeURI((('/test äöü €/')))));

it will trace null.

Is there any reason for not using the Flash Players native escape/unescape functions?

Regards
odd
Left by Sharif El at Mon, 19 Apr 4:15 PM
just to correct my last paragraph in my previous comment,

Also another problem with all the versions of swfaddress in <span style="font-size:20px;">Internet Explorer 6</span>
Left by Julius at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Hi there, Rostislav.
I've found a bug (or whatever u call it) when using swfaddress 2.3 under Opera 9.64.

The bug is critical i think, as it crushes all URLLoaders in the application after address change.

Here's the video: http://www.youtube.com/watch?v=9ktyzN5GgCA (watch is HD to recognize the text)
I've already sent u the source code of that example.
Left by Bryan at Mon, 19 Apr 4:15 PM
im having an issue. im using the AS2 implementation... 2 things are strange...

1. the URLs generated are:

http://site/index.html#/subsection/

instead of...

http://site/index.html/#/subsection/

and... it works in firefox 3 but not IE 7. It seems to move the pages around but its not appending the page to the url. everything says...

http://site/index.html/

thanks so much for your help.
Left by FJ at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Some ideas? Otherwise i'll take back the old 2.2 - there was no error.
Left by sf at Mon, 19 Apr 4:15 PM
I have the same problem. In IE8 the browser history is not populated.

I have tried with <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=7" /> and with <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7" />, but it's still not working.

If I activate the comptability mode directly in IE8 it works. But this is not a solution for me. It seems that I have tried everything.

any help would be appreciated.

Thanks
Left by Bull at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Hi all,
I have a quick request, hopefully someone can save me hours/days/weeks/my soul :)

I'm building websites in FP9 AS2 — could someone please point me towards the correct versions of the AS, JS and HTML files for this type of output. Nothing I've tried from within the 2.3 package seems to work in FP9 AS2.

Many thanks in advance
Left by TMK at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Hey!
I've got dynamicly loader page (all in one frame) by varieble _State. I need to send that var in my address, how to make it? ex. _State = 2?

Thanx!
TMK
Left by dale at Mon, 19 Apr 4:15 PM
We found some issues with v2.3 and IE7 not playing nice by not loading in some flash pieces. For some reason though, if you wrap a setTimeout() function around your embed method it makes your flash magically appear.

example:
setTimeout(function() {
//do your embedding in this anonymous function if you want
}, 0)

this has saved us numerous times already.
is this a known bug?
Left by Rostislav at Mon, 19 Apr 4:15 PM
@odd
Check the SVN copy because I have applied a patch to this function recently. There is no native decodeURI is AS2.
Left by Jessica at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Hi!

I have problems with the titlebar and tabbar that isn't changing in IE8! In firefox all works well, only in IE8 it shows only the changing URL. How can I fix this?

With kind regards,
Jessica
Left by Rostislav at Mon, 19 Apr 4:15 PM
@yanjun and dale
There is a known IE related loading issue introduced with 2.3. It's fixed in the SVN and will be a part of the next release. I will appreciate any preliminary testing.
Left by yanjun at Mon, 19 Apr 4:15 PM
swfaddress2.3,body reload 3 times!
Left by Martin at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Where can I find this "uncompressed version"? i found a folder "src" in your zip file. But i don't know which i need?! SWFAddress.js, SWFAddressEvent.js, SWFAddressOptimizer.js, Functions.js, Events.js and Browser.js
Left by Rostislav at Mon, 19 Apr 4:15 PM
@dale
You can get the latest files from http://bit.ly/X4lJo

@Bull
It won't work if you're on a Mac because of an issue with FP9+. Get the latest AS and JS files from the link above and it should be fine.
Left by matt at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Hi, first off great component very excited to use it, however I'm running into a pretty serious problem. I'm using swfobject 2, here is my embed code:

swfobject.embedSWF("${swf}.swf", "wrapper", "100%", "100%", "9.0.0", "expressInstall.swf", {data:encodeURI(innerXHTML(document.getElementById("wrapper")))}, {});

the data object when it shows up in flash is null. When I comment out the swfaddress include, everything works fine. Is this a known issue? Is there something I can do to make this work?

Thanks for any info.

Matt
Left by Alrick Telfer at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Hi,

Seems like the getQueryString() function in AS3 is not returning the query string. I have to use getPath() to get it.

AT
Left by Rostislav at Mon, 19 Apr 4:15 PM
@Martin
/dist/js/swfaddress-uncompressed.js

Please, lets move longer discussions to the forums.
Left by dale at Mon, 19 Apr 4:15 PM
i can try it out if you can point me to the file.
Left by RyanO at Mon, 19 Apr 4:15 PM
I can also confirm that flashvars are nulled when using SWFAddress 2.3 with SWFObject 2.1 in IE6 and IE7. Also, the Back button wont trigger the SWFAddressEvent.CHANGE if the swfaddress.js include is placed above the swfobject.js include.
Left by sf at Mon, 19 Apr 4:15 PM
I found why. The solution was the doctype of my html file. See the forum :)
Left by rich at Mon, 19 Apr 4:15 PM
hmm, seems better to be safe by sticking with 2.2, all these bugs seem to be show stoppers.
Left by Emil Halase at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Is there a solution for the problem in IE 6, 7 and 8:

"Object doesn't support this property or method"

Also the SWFAddress does not change the URL in IE8 ?
Please HELP!!!
Left by Ben at Mon, 19 Apr 4:15 PM
I am playing with the SEO example and MAMP. I tested the seo example in Safari with plugins disabled at

http://localhost/seo/

to simulate the experience of an iPhone or Search robot. When I click on a link to About I get this error:

"The requested URL /swfaddress/samples/seo/index.php was not found on this server."

However when I put the seo example in the folder structure:

http://localhost/swfaddress/samples/seo/

Everything works just fine. So my question is, when using
http://localhost/seo/ where is swfaddress/samples/ coming from? What code is setting that?

>@Ben
>You should adjust the RewriteBase path in the .htaccess file which is often hidden in OSX.

Thank you! That worked. I used Terminal with the "ls -a" command to show the .htaccess file. Then used "pico" to edit. Also here is a How-to link to show all hidden files in Finder:
http://www.osxfaq.com/DailyTips/02-2005/02-01.ws

> Please, post SWFAddress questions in the appropriate posts.

Sorry.
Left by Stephen at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Has there been a fix for flashvars getting passed in from the query string? I can get perfectly in firefox but they are not getting passed through in IE.
Left by matthewbmedia at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Thanks for your great work on this! The AS2 src files are missing the package - easy to overlook when using AS3 -

line 11 is:
class SWFAddress {

Needs to be:
class com.asual.SWFAddress {

(Same with the swfaddressevent class)
Left by Nami at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Hi,

I have a persistant problem with SwfAddress.

It appears that when my flex application is loaded directly to my navigator, change event is transmited to my application. But if it's embedded in an html page, event is only transmitted on page loading, and that's all.

I can change URL, nothing appear..

Could you help me ? I spent already 2 days on the problem and didn't find any solution :(

Thanks a lot
Left by Rostislav at Mon, 19 Apr 4:15 PM
@Joris

I think the problem you're describing is related to https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=435932
Left by Hipopotam at Mon, 19 Apr 4:15 PM
The unicode doesn't work on Opera on Mac OS X. The window title is ok but in address bar you get %E6%97%A5%E6%9C%AC%E8%AA%9E instead of 日本語.
On Firefox and Safari works fine.
Left by Rostislav at Mon, 19 Apr 4:15 PM
@Elliot Rock
I hope we agreed that the packages are fine.

@FJ
What is your setup? Are you using all these browsers in a single operating system? Can you reproduce the issue with the online samples?
Left by matthewbmedia at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Sorry, I also missed the import on line 11 of the AS2 version of swfaddress - should be:

import com.asual.swfaddress.SWFAddressEvent;
Left by Sharif El at Mon, 19 Apr 4:15 PM
I have been looking through the different versions of swfaddress, and so far i have found in the following versions have incorrect history logs in the back button dropdown.

2.1 up to 2.4

i have intentionally used your examples in your svn. so by going to each version and running the flex example, you should be able to replicate the behaviour, specifically for
Internet Explorer (All Versions).

you'll notice that if you click the following items in this order:

File, Edit and then View.

then select the back drop down list you will see the last item label ends in "File" where as it should be labelled "Edit". However, if you select this item , it will take you to the Edit screen.

im not sure if anyone else has come across this problem, but its very misleading to the end user.

If you try this in the SWFAddress 2.0 you will see it works correctly.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Also another problem with all the versions of swfaddress in Internet Explorer, is when you change the URL manually (the paramater part) you will notice the whole SWF reloads. Whereas the correct behaviour is that it should only change the view within the SWF. I have tested this on all other IE Browsers and dont have a problem, but Internet Explorer 6 is still widely used by end users.

I hope this feedback helps, and i look forward to new release with these fixes.

Great work just needs fine tuning.
Left by bcdef at Mon, 19 Apr 4:15 PM
The 2.3 download package did not update the address bar from AS3 in either Safari 4 or FF 3.5.3 on OS X 10.5 with FP 10.0.32. Advise everyone to go with the SVN version - whatever changes were made there appear to fix it.
Left by Evan at Mon, 19 Apr 4:15 PM
I think I found a major problem with SWFAddress 2.3 and IE. I have a site with a few flashvars passed in using swfobject's embedding. Using SWFaddress 2.1, all is fine. As soon as I replace with SWFAddress 2.3 files and recompile, all the incoming flashvars get nulled. Can someone please confirm or provide an explanation? This affects IE6 and IE7 only.
Left by dada at Mon, 19 Apr 4:15 PM
@Rostislav

Hi.

unicode does not work on Opera on Mac OS X 10.5.6. Got conf Opera 9.64 build 5270.

Embedded with swfobject v.2.2

I know that on Your configuration it works but on mine is not. I saw similar issue above - Hipopotam got it.

cheers.
Left by Chris at Mon, 19 Apr 4:15 PM
So I've got it working perfect on IE6-7, Safari for PC, Safari for MAC, FF3 for PC. The only one that I have trouble with is FF3 for MAC. Clear the cache, first time through all the pages show perfect, it's when I begin using the Back button on the browser that it loads the page but it doesn't display the swf that was loaded. strange.
Left by Og2t at Mon, 19 Apr 4:15 PM
I've just spent an hour trying to work out why SWFAddress is not picking browser events. It turned out that it relies on SWFObject, UFO or AC_FL_RunContent but it's not supporting jQuery, which I was using it to embed my SWF (with jQueryFlash).

Could you add support for jQuery as well please, hopefully it's not a big deal once you wrote jQuery Address.

Thanks a million!
Left by Bull at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Folks,
I'm trying to get a site working for Safari 4 Beta 2. I've just tried to migrate to SA 2.3 and can't seem to get an initial variable passed from the html file to the base flash file. In the old version of SA I was using, it worked like so:

var so = new SWFObject('c.swf?path=website.swf', 'website', '100%', '100%', '8', '#CCCCCC');
so.useExpressInstall('swfobject/expressinstall.swf');
so.addParam('initPage', 'welcome');
so.write('content');

This code passed a variable called initPage with a value of 'welcome' to the flash file, which I then used to load in my first external swf (welcome.swf).

Starting to lose my cool on this. Can somebody please let me know the equivalent to the above code for SA 2.3

I'm publishing Flash V9 AS2


Thanks a whole lot in advance
Left by Chris at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Strange, Completely Blank on FF 3.0.10 on a MAC, but when i test on IE 6 - 7 works perfect. I was using SWFAddress 2.2 before, that worked perfect, jump to 2.3 then it went blank.
Thanks,
Chris
Left by Maurizio at Mon, 19 Apr 4:15 PM
as you probably know, Safari 4 beta 2 is out since a few days. A new bug has surfaced. When I change page I cannot see anymore the URL change in the address bar. But if I switch to another tab, when I go back to my site a see the correct address again. Then again, will not update navigating.
To cut a long story short, to see the correct url I have to change tab and then go back. If I don't have tab open, I cannot see the correct URL.
I can imagine that this can be a Safari bug, but I think you should have a look at this issue.
Left by iongion at Mon, 19 Apr 4:15 PM
The FLASHVARS issue is pretty anoying, until fix i advise anyone stick with swfaddress 2.2

http://sourceforge.net/project/downloading.php?group_id=181584&filename=swfaddress-2.2.zip&a=8448630
Left by lexx at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Emil Halase, miashu, tiberiu you should register "X-UA-Compatible" - "IE=7" in HEAD section.
It will give the chance IE8 to work as IE7 and then all will work perfectly!

example:
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>my page</title>
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=7" />
Left by Rostislav at Mon, 19 Apr 4:15 PM
@CJ
Yes, there is such a bug and it wasn't detected because all the AS2 samples target FP8. The AS3 already contains a workaround and I just committed it for AS1/AS2. You can get the latest AS files from the SVN or wait for a maintenance release.
Left by odd at Mon, 19 Apr 4:15 PM
@Rostislav

Thanks for the info, it's working with the version from SVN... btw, there is a decode functionality in AS1/2, and it's really called unescape, i've used it as a temporary workaround, and unlike escape (which seems to even convert slashes) it worked fine ;)

http://help.adobe.com/en_US/AS2LCR/Flash_10.0/00000614.html#162679

But there might be problems with unescape that i'm no aware of...

Regards
odd
Left by Marce at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Why is it just as you get desperate enough to ask for help you realise 10 minutes later what an idiot you are! All works perfectly in IE and all other browsers. Thanks for all the hard work you put in to make flash a viable option for web designers. I think it's fantastic.
Left by hesten at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Why is it that SWFAddress.setValue insists on returning if you provide the same id as is already being displayed?

Couldn't it be an option? It's rather simple to "hack" by commenting the line out in setValue.
Left by MPereira at Mon, 19 Apr 4:15 PM
I have the same problem. In IE8 the browser history is not populated.

I have tried with <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=7" /> and with <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7" />, but it's still not working.

If I activate the comptability mode directly in IE8 it works. But this is not a solution for me. It seems that I have tried everything.

sf says to see the forum!

What forum?

What's the doctype that should be used?

thanks
Left by Marce at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Is anyone having the same issue as myself in IE. I have built several websites using swfaddress 2.1, all of which fail in IE. Just a blank page. All working fine in safari,FF,Opera. I also uploaded the sample flash files from swfaddress 2.3 to a part of a site of mine to see if I needed to update anything, and I can't see these either..again I see sample site in other browsers just not IE. I have a worried client. Can anyone shed some light on this? Many thanks.
Left by Stringer at Mon, 19 Apr 4:15 PM
When is SWFAddress 2.4 going to be released? and will it fix all these IE problems that keep happening? im using SWFAddress 2.3 with SWFObject 2.2. For some reason IE 6 and 7 - when i change the url after the # i.e #/page1 to #/page2 it refreshes the whole page, and the SWF goes through the preloader to app again, and the SWFAddressChange is not triggered.

Please i need some urgent help with this - if anyone can advise i would be greatful!
Left by miashu at Mon, 19 Apr 4:15 PM
HEEEEELP!!!! Pleaaaaase ! HEEEEEEELP!!!
the history back is not populated in IE8 in case of a flex application !!!
HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP!!!!!!!!!
Left by Timo at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Hi there, and thanks for the great tool that truly changes our way of working!

However, I have a little problem with the swfaddress functionality. Whenever I navigate back to home page (myaddress/#) from another page (myaddress/#otherpage), the browser scroll jumps on top of the page, when I'd actually like to remain at the same scroll position (my flash object is taller than the browser window).

If instead of navigating to home (myaddress/#) I use the browser back button (which would take me to myaddress/, without the hash), the scroll position remains the same, just like I wanted.

Thus, the question is, is there a way to make the swfaddress to set the browser url to myaddress/, without the hash?

Thanks in advance!
Left by CJ at Mon, 19 Apr 4:15 PM
There is a slight problem when using AS2 with Flash V10, works perfect on windows, but on a Mac url line does not change.

Downgraded to Flash V8 everything worked fine.
is there some bug if loaded AS2 on Flash v10?
Left by FJ at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Here the page: http://www.divio.ch/de/agentur/

I have the error on WIn XP with:
IE 6.0 (6.00.2900.2180)
IE 7.0 (7.00.5730.13)
IE 8.0 (8.00.6001.18702)
Left by Adrian at Mon, 19 Apr 4:15 PM
EVAN IS RIGHT!!

SWFAddress 2.3 nulls Flash Vars. I'm using SWFObject to render the flash. With SWFAddress 2.3, I get null flashvars, with 2.1 and 2.2, I get it working properly. Can you please fix this Fatal Error?

In my case, I got this in IE8(final)'s Compatibility mode. With compatibility mode off and SWFAddress 2.3, evertyhing worked as expected, but with compatibility mode on, the flashvars are nulled out unless i go down to 2.2 or 2.1.

Lastly the reason I dont wanna go down to 2.1 or 2.2 is because the deeplinking does not seem to be working online in IE with those older versions. I've built other flash sites on 2.1 so I dont know whats up.
Left by RyanO at Mon, 19 Apr 4:15 PM
...Also with SWFObject 2.2
Left by Elliot Rock at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Dude the package location is wrong in the as3 classes, should be com.asual.swfaddress
Left by FJ at Mon, 19 Apr 4:15 PM
There is a Problem in IE 6, 7 and 8:

Meldung: Object doesn't support this property or method
Zeile: 8
Zeichen: 3164
Code: 0
URI: swfaddress.js

:-(
Left by Seckin at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Hi,

I think there is a strange problem with the input text.

http://www.travelenmorocco.com is the address that I have problem with. From index.html-->index.swf-->loads content_en.swf
Under Make a Reservation section there are input texts. Everything works till you use special characters. For example I cannot enter ĞÜŞİÖÇ characters in capitals. When I try it in Flash Player it works fine and when I publish the html from Flash it works again but when I use Swfobject and SwfAddress it doesn't.
I don't know if it is swfobject or swfaddress but it is fine with standard AC_RunActiveContent.js.

I use Flash CS3-AS2-Swfobject2.1-Swfaddress2.4 and Turkish keyboard.

Regards
Seçkin
Left by Rostislav at Mon, 19 Apr 4:15 PM
@Seckin

The problem is that you use opaque wmode in your swfobject version. It's an old Flash Player bug.
Left by Rostislav at Mon, 19 Apr 4:15 PM
@FG and Martin
Do you get these errors with the provided samples? If not then try using the uncompressed version and see what's happening.

@Hipopotam
Works great here on Leopard with Opera 9.64.
Left by BDE at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Hi,

Some people reported a blank page/flash in IE [works great in all other browser]. I get the same thing and do not seem to find why. What am I doing wrong ?

Thanks.
Left by Rostislav at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Thanks for all the comments and bug reports. Hopefully most of them will be fixed soon.

@Roel and AJ
It's very likely that these problems are caused by the usage of innerHTML instead of document.body.appendChild(). I switched to innerHTML for IFRAME creation in the latest 2.3 release because it was much more stable when it comes to preserving history in IE. I will look into the issue.

@Timo
I'm afraid that this is not possible in every browser. Currently the behavior is unified.

@iongion
Unfortunately I still haven't found the time to test this behavior. The library isn't doing anything intentionally with FlashVars but it might be a side effect.

@Og2t
You just need to use SWFAddress.addId(flashObjectId) in order to use the library with any Flash embedding script.
Left by Rostislav at Mon, 19 Apr 4:15 PM
@matt

There are few IE related bugs that have been fixed in the SVN repository and this issue is very likely gone. The new official release is coming soon.
Left by daniel at Mon, 19 Apr 4:15 PM
I got a problem about swfAddress 2.3 in as3.0.

Everything is good once i visit the link.
http://www.flipscript.com.cn/projects/nb88/#

If the swf is being loaded. And visit the link again.
" function handleSWFAddress " is not running and
e.value is not being taken automactically.

So, how to make sure " function handleSWFAddress " run itself ?
Or what wrong i did ?
Left by scott at Mon, 19 Apr 4:15 PM
having a problem with safari. works fine in FF.
In safari, when you rollover / change pages / movieclips, it gives a blank page / white flash (seems to reload the page each time).

any ideas / fixes for this? you can see the bug at www.valhallaconquers.com/test
Left by joris at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Hi,

you guys rock! Thanks alot for pushing this into the community. Don't know if it's an SWFAdress issue but I wanted to adress it here:

MAC OSX
Firefox 3.6

1.change the URL in the adress bar but DON'T push Enter
2.click a certain menu item in your flash

RESULT:
no more url changes in the browser, ONLY firefox though, all other browsers work fine.

Does anyone know this issue and has a work around?

Cheers,

Joris
Left by Alrick Telfer at Mon, 19 Apr 4:15 PM
I made and error. I did not have a query string in the url so getQueryString() would be empty, lol. What I should have been using was getPath()...duh!!!

AT
Left by tiberiu at Mon, 19 Apr 4:15 PM
miashu has right. I've tested the demo flex sample (http://www.asual.com/swfaddress/samples/flex/) in IE8 and it is true: the browser history is not populated withe the browsed pages. Any ideea or sugestion it is verry welcome.
Left by Simon at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Hi,

Many thanks for SWFAddress, hands down its a fantastic resource. One piece of advise would be appreciated, I am trying to completely clear the Address Bar of all URL history as it seems on browser refresh that url's are still showing, after trying all relevant methods from the API I still find nothing quite works, any tips?

Cheers,

S
Left by matt at Mon, 19 Apr 4:15 PM
This is in regard to the above comment. Internet Explorer is the only browser that it doesn't work in. Works fine in chrome and firefox.

thx
Left by AJ at Mon, 19 Apr 4:15 PM
I'm not sure if this has been reported yet as I haven't found anything from Googling. I'm having an issue with IE7 where the iframe is causing some images on my page to load twice. I looked at the _load function where the iframe is inserted into the body for IE browsers, and it uses innerHTML to pre-pend the iframe node to the body. I think this is the culprit because when I changed it to use the DOM to insert, the duplicate GET calls stopped.
Left by mcmotu at Mon, 19 Apr 4:15 PM
I downloaded the SWFAddress 2.3 package, and the SEO example isn't working like it does on this site. The redirect function isn't working at all. I am testing using MAMP. Plus, I uploaded it to my testing server and the redirect isn't working there either. Has anyone else seen this?
Left by Martin at Mon, 19 Apr 4:15 PM
One of Javascript Debugger Tools says:
"Attribute only valid on v:image"

and selects:
"if(el.childNodes[i].src)"
Left by Beve at Mon, 19 Apr 4:15 PM
In the list of changes you mention "Support for hash fragments in the SEO redirection".

For a text component I am planning to built I would like to use fragments so that a user can jump to anchor position in a text. To get this work I need the fragment part of a url, e.g. 'part4' fragment in the url 'www.test.com/#/tests/testdoc.htm#part4. Is this possible now? And if, how can I retrieve the fragment through SWFAddress?
Left by Scoch at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Hello,

For me it works perfectly in IE6, IE7, Firefox 3 and Chrome with the infamous Vista os.

Thanks so much!
Left by Rostislav at Mon, 19 Apr 4:15 PM
I just got back from vacation and I want to thank you for the feedback. It seems that the upgrade is not that slight for everyone but I need simple test cases that can help me reproduce the problem and fix it. Please, get in contact with us directly if you have some files that we can look at.

@Hipopotam and dada
It looks like I haven't red the comment correctly and the issue you're describing exists here too. I think IE will always show such entries like this and therefore I don't find it as a major problem. Anyway I will try to improve the Opera behavior in the next release.

@Beve
This is the behavior I'm targeting but the value parsing and page scrolling should be implemented manually.
Left by DRJ at Mon, 19 Apr 4:15 PM
Hello Rostislav.

Great work with the SWFAddress! I have some issues with IE. It's pretty bad in IE7. I'm building an application in Flash CS4/AS3 + SWFAdd 2.2. Whenever I click on a link like asual.com/pages/#getpage the browser address changes to asual.com/pages/#/getpage. I'd have to click the link about 3-4 times to get it to display right. This is very critical in my application as #getpage and #/getpage mean different things entirely.
Also, IE7 caches browser states with '#' and this doesn't favor me cos I need each request to request a new state.

I also discovered that if I clicked a link twice like, asual.com/#/page the whole application will be reloaded. Everything else works perfectly on my Mac Safari 4, Mozilla, Opera etc. But IE is most used.

Please help me as this is the final phase of development.

Regards.
Left by Roel at Mon, 19 Apr 4:15 PM
There is a bug n this release preventing me to use the attachEvent Javascript method in IE on anything except document.body. This works fine with version 2.2
Left by Enrique Sanchez at Tue, 12 Apr 9:07 PM
i have this error in swfaddress.js:
'_2d.contentWindow' es nulo o no es un objeto.

i use IE8... with this error not enabled the functions of flash! :( Please Help!!!

Projects

Syndication

Blog Search

Blog Categories

Blog posts

Recommended sites